ГОТУЄМОСЬ ДО ВЕЛИКОДНЯ З «ВЕЛМАРТ». ТОП-5 НЕЗВИЧАЙНИХ СМАЧНИХ ПАСОК

Обов’язковим елементом святкового столу є традиційна випічка – паска. Хтось дотримується старих перевірених рецептів від бабусі, хтось полюбляє випічку від улюбленої кондитерської, а хтось експериментує та готує нетрадиційні кулінарні шедеври.

Незмінно, до кожного свята ми збираємо для вас найкращі рецепти, щоб ви могли побалувати себе та здивувати гостей. У гіпермаркеті «Велмарт» ви з легкістю знайдете не тільки найсвіжіші інгредієнти для святкової випічки, а ще різноманітний декор та інші невід’ємні атрибути до Великодня.

Щоб приготувати дійсно розкішний стіл та відкрити для себе і нові смаки, пропонуємо до вашої уваги ТОП-5 незвичайних рецептів великоднього десерту.

Паска Краффін 

Вам знадобиться: борошно — 350 г, молоко — 110 мл, яйця — 3 шт, сухихі дріжджі -7 г  (або 25 г свіжих), вершкове масло — 160 г, цукор — 80 г, коньяк — 5 мл, горіхи, цукати, родзинки

Як приготувати: підігріти молоко, в яке додати дріжджі, трохи цукру та 2 ст.л. борошна. Залишити на 20-30 хвилин, щоб опара підійшла. В цей час збити 2 жовтки, 1 яйце і цукор міксером до утворення пишної білої маси. Просіяти борошно і з’єднати з опарою. Додати вершкове масло і збиті яйця. Замісити тісто і відправити його на 2 години в тепле місце підходити. Готове тісто розділити на дві частини і розкачати кожну в прямокутник. Змастити розтопленим вершковим маслом, посипати цукатами, горіхами і родзинками. Згорнути заготовку в рулет, розрізати її навпіл і скрутити в спіраль. Скручувати потрібно таким чином, щоб місце зрізу було зовні. Отриману кручену шарувату заготовку акуратно викласти у форму і залишити на 1 годину. Випікати паски в розігрітій духовці 35-40 хвилин – перші 10 хвилин при температурі 200 градусів, а потім паски потрібно накрити зверху фольгою і випікати при температурі 170 градусів до готовності.

Мигдалева паска


Вам знадобиться: борошно — 1 кг, молоко — 2 склянки, дріжджі — 50-70 г, яйця — 5 шт, цукор — 1 склянка, вершкове масло — 300 г, мигдаль — 200 г, лимон — 1 шт, родзинки без кісточки — 1 склянка, сіль — за смаком.
Як приготувати: молоко закип’ятити і охолодити до температури парного молока.
У невеликій частині молока розвести дріжджі, додавши 1 столову ложку цукру. Дати дріжджам піднятися. Готуємо тісто для паски: в молоко додати борошно, дріжджі і ретельно перемішати.
Накрити тісто для паски рушником і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло. Збити з цукром 5 жовтків, розтопити вершкове масло і охолодити. Додати в тісто для паски жовтки і вершкове масло. Натерти цедру одного лимона і додати в тісто.
Ядра мигдаля подрібнити, додати в тісто для паски разом з родзинками і сіллю. Збити в стійку піну 5 білків і ретельно вимісити тісто. Розкласти тісто для паски у форми, рясно змащені олією і посипані борошном. Дати паскам підійти, змастити їх поверхню жовтком і посипати ядрами мигдаля.
Випікати паски в духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.

Шоколадна паска

Вам знадобиться: борошно — 1500 г, дріжджі — 50 г, яйця — 8 шт, цукор — 2 склянки, тертий мигдаль — 2,5 склянки, шоколад — 100 г, ром — 30 мл, червоне вино — півсклянки, панірувальні сухарі — півсклянки, цукати — півсклянки, сік — півсклянки, кориця — 1 ч. л., розтерта гвоздика — 1 ч. л.

Як приготувати: дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася. Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику. Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски. Викласти тісто у форми для запікання та поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийняти із форми. Для приготування шоколадної глазурі для паски треба розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.

Італійська паска панетоне

Вам знадобиться: 120 мл молока, 15 г свіжих дріжджі, 1 ст.л. цукру, 3 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/3 склянки цукру, 3 склянки борошна, ½ ч.л. солі, 1 стакан родзинок і цукатів, цукрова пудра.

Як приготувати: у теплому молоці розвести дріжджі та додати 1 ст.л. цукру і борошна. Потім ретельно перемішати. Накрити суміш плівкою або рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Борошно потрібно додавати поступово, замішуючи тісто. Залишити його в теплому місці на 2-3 години. Коли тісто підійде, в нього необхідно додати родзинки і цукати. Перемішати. Тісто вкласти в підготовлену форму і дати йому «відпочити» 1 годину. Потім поставити в розігріту духовку, попередньо змастивши тісто жовтком. Готовий панетоне посипати цукровою пудрою.

Паска «Червоний оксамит»

Вам знадобиться: Самопіднімаюче борошно – 600г.; Домашній жирний сир – 200г.; Буряковий сік – 200мл.; Подрібнений білий шоколад – 100г.; Моркв’яний сік – 100мл.; Вода – 100мл.

Як приготувати: перемішати всі інгредієнти до однорідної маси, розлити по чотирьом одноразовим формам діаметром 12 сантиметрів або на ваш розсуд. Поставити в духовку на 160 градусів і випікати 40 хвилин до повної готовності; всередині тісто має бути пропечене – це можна перевірити дерев’яною паличкою. Як паски будуть готові, їх потрібно залишити і дати можливість охолонути, також можна трохи просочити ромом. У цей момент підготувати глазур: збити 8 яєчних білків з кілограмом цукрової пудри і додати сік 1/4 лимона, довести до однорідної блискучої і тягучою маси. Прикрасити паски цукровою помадкою і присипати будь-якою прикрасою на ваш смак.